Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Helikon-Tex - Chicom Chest Rig (Terepminták)

24.000 Ft
Kapható választék:
Szín:
Menny.:db
Gyártó: Helikon-Tex
Cikkszám: KK-CCR-CD-03-TM
Szállítási díj: 1.778 Ft
Raktárkészlet 1: Utolsó 10 db raktáron
Várható szállítás: 2024. július 26.

Helikon-Tex

TÖBB SZÍNBEN

Leírás

Az ikonikus berendezés új változata

Egyszerű és sokoldalú mellkasi felszerelés, amely sok helyen működik. Története az 1940-es évekre nyúlik vissza, és legnagyobb népszerűségét a vietnami háború alatt nyerte el. A Chicom Chest Rig lehetővé teszi, hogy kényelmesen hordozhassa az alapvető felszerelését. Ez egy könnyű platform a kis helyeken, például városi területeken vagy CQB taktikákban végzett műveletekhez, ahol korlátozottak a mozgási lehetőségek, és mindennek kéznél kell lennie. A további felszerelések rögzítése után a mellkasi rig felderítő tevékenységekben is működik. Taktikai gyakorlatok és lőgyakorlatok során is nagyszerű munkát fog végezni.

Sok egyszerű megoldás egyben

A Chicom Chest Rig jellegzetes dizájnnal és három zsebbel rendelkezik, amelyek horog és hurok patentos záródással rendelkeznek. A patentok levehetők és kicserélhetők a készlethez mellékelt húzókarokkal. A Chest rig zsebekbe AK/AR tárak is elférnek. Ez az alapváltozat, amely sokféleképpen bővíthető. Mindkét oldalon, belülről és kívülről is vannak MOLLE/PALS panelek, ahol további tasakok, teherszállító zsebek, gránátzsebek stb. helyezhetők el. A lőszerhelyek száma háromról ötre növelhető, ha szükséges. Ezenkívül a mellkasi felszerelés alá egy elsősegélydoboz vagy egy kis zseb is rögzíthető. A Chicom belsejében található egy lapos zseb a dokumentumok vagy a VIS-rendszerünkből származó betétek számára, puha kampóval és hurokkal párnázva.

A néphadseregtől a szabad piacig

A Chicom elnevezés (a China és Communist szavakból) a Kínai Népköztársaságban a ládafúró berendezés létrehozására utal. Az 1940-es években a kínai hadsereg bevezette a ponyva vászonból készült erszényeket, amelyeket mellmagasságban, nadrágtartón viseltek, és nem az övön, mint korábban. Az egyszerű kialakítás gazdaságos és kényelmes volt a katona számára. Az évek során a Chicom számos változatát hozták létre, és a különböző lőszerekhez, fegyverekhez stb. igazították. Voltak a PPS géppisztolyhoz, az SKS karabélyhoz és az AK 47-eshez profilozott konstrukciók. A Chicom mellkasi felszerelés akkor vált népszerűvé, amikor az amerikai csapatok a vietnami háború alatt ellenséges felszerelést szereztek. Nem sokkal később ez a fajta mellkasi felszerelés megtalálta az utat pl. a SOG erőkhöz és a Navy Seals-hoz. 2000 után a Chicom ismét népszerűvé vált az amerikai hadseregnek az afganisztáni konfliktusban való részvétele miatt.

Jellemzők
csatok és kampók és hurkok a tányértartóhoz való rögzítéshez
zsebek 3 AR/AK tár számára, állítható patentokkal
a patentok opcionális cseréje húzókarokkal
MOLLE/PALS rendszer

EAN 5902688076337
Weight [g] 433
Material Main: 100% Nylon: Lining: 100% Nylon
Grammage [g/m2] 253
EUROPEAN PATENT No No.004031789-0001